Колкото повече руски военнопленници вземе Украйна, толкова повече украинци ще се

...
Колкото повече руски военнопленници вземе Украйна, толкова повече украинци ще се
Коментари Харесай

Зеленски: Повече пленници - повече върнати у дома украинци

Колкото повече съветски военнопленници вземе Украйна, толкоз повече украинци ще се върнат вкъщи. Това съобщи в четвъртък президентът на Украйна Володимир Зеленски в обичайното си послание към нацията, представено от " Укринформ ". 

Днес имаме още един позитивен резултат от екипа ни, работещ по подмяна на военнопленици. Върнахме още 106 наши воини от съветски плен - те се биеха в региона на Бахмут, регистрира президентът. За доста от тези 106 души въобще нямаше информация - те се смятаха за безследно изчезнали. Но ние ги намерихме. Върнахме ги вкъщи. 8 офицери, 98 бойци и сержанти.

Традиционно, Зеленски отдели време и на срещите си с задгранични водачи и решенията в интерес на Украйна, взети от интернационалните институции, добавя news.bg.

Днес се срещнах с министъра на защитата на Швеция в Киев. Благодарих му за продължаващата поддръжка за нашата страна и нашите бойци. Акцент на срещата беше укрепването на защитата ни с бронирана техника. Обсъдихме и нашата авиационна коалиция, която сътворяваме с нашите сътрудници.

Днес Финландия изпрати нов пакет от поддръжка за отбраната - 16-ти. Общата сума на този пакет е над 100 милиона евро. Благодаря ви за това!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР